Holland Heineken House Londen 2012 informatie

Inleiding

Dit deel van de website gaat geheel over het Holland Heineken Huis met info en nieuws. Was het Holland Heineken House in Beijing (2008) en Vancouver (2010) mogelijk wat lastig te bereiken in verband met de afstanden, dat geldt niet voor Londen in 2012. Ook jij kan naar Holland Heineken House (HHH) toe, dus lees snel verder. Graag nodigen wij je namens de gastheer Heineken uit om eens te komen kijken. Voor het HHH Londen dien je een toegangskaartje te kopen via de website. Dit is nog steeds mogelijk.


http://www.olympic-games.eu/files/albums/albumbig864720_168003.jpg

22 juli 2012 - Exclusief een kijkje in het Holland Heineken House in Londen

Vandaag mochten wij alvast een kijkje nemen in het HHH in Londen. Dit ondanks dat men nog volop bezig met de opbouw. Hoog op een heuvel in het Noordelijk deel van de stad staan de gebouwen van Alexandra Palace, de voormalige BBC studio's. Tegenwoordig worden deze gebruikt als concert en evenement locatie.

Ondanks dat de afstand tot de centrum van Londen wat verder is dan je zou verwachten, is het in 45-50 minuten goed te bereiken vanaf Olympic Park. "Ally Pally" is vanaf donderdag 26 juli 2,5 week d thuisbasis van alle Nederlandse supporters. Wij mochten er vandaag alvast een kijkje nemen en waren onder de indruk van hoe alles er uit komt te zien.Rondom het complex is alles afgezet met hoge hekken en oranje doek met de bekende tulp. Natuurlijk voor de veiligheid, maar ook om iedereen te laten zien dat Nederland hier zijn thuisbasis heeft opgezet. Er zijn 3 hoofdzalen waarvan de feestzaal niet veel toelichting behoeft.

Hier zullen de (hopelijk) vele huldigingen plaatsvinden van de Nederlandse medaille winnaars. Elke avond treden er artiesten op en zal de zaal gevuld zijn met 6000 feestende gasten. Om het te voorzien van een drankje (en/of een biertje) zijn er verschillende bars voor handen. De grootste is wel 30 meter lang. De feestzaal is vanaf 18:00 uur geheel toegankelijk, daarvoor is alleen het eerste deel toegankelijk en kan men daar actief bewegen door oa. te tafeltennissen.

In de hal ervoor presenteren alle betrokken bedrijven zoals Randstad, Unilever en Volkswagen zich aan de bezoekers. Men verwacht meer dan 100.000 bezoekers gedurende de Spelen. Er is een echte HHH shop waar je kleding en souvenirs kan kopen en bij Suit Supply de officile olympische kleding van het Nederlandse Olympische team.

Ook is er het Heineken caf met een grote tribune waar vanaf men, op grote schermen, de wedstrijden kan volgen. Achter de grote bar bevindt zich de RTL studio waarvandaan dagelijks uitzendingen plaatsvinden gepresenteerd door Wilfred Gene.
De NOS zendt uit vanuit de voorzijde van het complex, net tegenover de Radio 538 studio. Het publiek is welkom tijdens de uitzendingen en ziet er nu al sfeervol uit.

Tot slot is er de Olympic Club waar de genodigden zich vertoeven. Er is een netwerk caf en een Brasserie waar men in alle rust met vrienden en relaties kan vertoeven. Albron, de cateraar zal de gasten verwennen met de beste menu's. Het absolute hoogtepunt van de Olympic Club is het uitzicht over de stad Londen. Door de hoge ligging kan men, bij goed weer, enorm ver kijken en hebben de gasten direct zicht op Olympic Park wat bijna 11 kilometer verder ligt.Wil je dit zien, kijk dan op de HHH foto pagina

Bookmark and Share


20 juli 2012 - Preview van de opbouw van het Holland Heineken House

De opbouw van het Holland Heineken House vordert gestaag. Over 6 dagen zal ons "eigen" huis open gaan voor het publiek. Via de verschillende twitter berichten van de crew kunnen we alvast een beeld krijgen hoe alles er in het echt uit gaat zien.
   

Wij zullen dit weekeinde zelf nog gaan kijken hoe de bouw vordert.20 juli 2012 - Extra kaarten beschikbaar voor het Holland Heineken House

Vandaag is bekend geworden dat er extra kaarten beschikbaar zijn voor het HHH in Londen. In eerste instantie waren nog niet alle kaarten uitverkocht, maar wel op sommige dagen. Nu zin er weer voor alle dagen kaarten beschikbaar.

Men verwacht dat er veel dagjes mensen de oversteek zullen maken naar Londen om de sfeer van de Olympische Spelen mee te maken. Daarbij hoort dan ook zeker een bezoek aan het Holland Heineken House.

De toegang bedraagt 10 euro (plus 2,50 administratie kosten) en de kaarten zijn te bestellen via http://www.hollandheinekenhouse.nl/tickets. De kaarten die nu worden besteld, worden niet meer opgestuurd, maar worden klaar gelegd in het HHH.

Bij de bestelling dient men de naam van de persoon op te geven, de geboortedatum en het nummer van het paspoort op te geven. Kinderen tot 18 jaar hebben onder begeleiding tot 20:00 toegang.

Bookmark and Share
 


17 juli 2012 - Mobiel betalen in Holland Heineken House met Rabobank

Rabobank zorgt voor alle betalingen in het HHH. In het verleden maakte men gebruik van een soort chipknip die je ter plekke kon opladen zodat je overal met je tegoed kon betalen. Natuurlijk een biertje, maar ook andere dingen zoals eten en souvenirs. Voor Londen 2012 gaat de Rabobank samen met Heineken voor het eerst mobiel betalen grootschalig in praktijk brengen.

De bezoekers van het ontvangen na binnenkomst een pas met zogenaamde NFC betaalsticker, waarmee ze de mogelijkheid hebben om van bijvoorbeeld hun telefoon eenvoudig een mobiele portemonnee maken. Via de speciale "Zin in Goud" app van Rabobank kunnen bezoekers het saldo op de sticker opwaarderen en hun transacties bekijken (weet niet of dat verstandig is). Maar ook kan je het saldo opwaarderen en bekijken via de vaste kassapunten in het Holland Heineken House.

Op deze manier komen er naar schatting meer dan 100.000 bezoekers in aanraking met mobiel afrekenen. Een mooie testcase die men kan vervolgen als men terug in Nederland is. Er zijn al meer dan 100 locaties in bedrijfsrestaurants, sportkantines en onderwijsinstellingen, of via smartphone apps.

Download de app "Zin in Goud"Bookmark and Share15 juli 2012 - De eerste werkzaamheden voor de opbouw van het HHH zijn begonnen

Alexandra Palace straalt onder een heerlijk zonnetje. De medewerkers zijn al volop bezig met de opbouw. Helaas kan ik er niet meer in op dit moment. Rondom zijn er hoge hekken geplaatst van oerhollandse kwaliteit; Heras. Deze zullen later nog worden voorzien van doek met het overbekende HHH logo er op. Je hoort, door de werkgeluiden, wel dat er wordt gewerkt. Ik zal later deze week eens kijken of ik binnen een indruk kan krijgen.

Het uitzicht over Londen is nu supergaaf. Door het mooie weer kan je kilometers ver kijken over de stad. Een stukje verderop is het nog steeds een af- en aanrijden van vrachtwagens met grote containers er op.

Bookmark and Share


12 juli 2012 De programmering van het Holland Heineken House is bekend gemaakt

Met met maar twee weken te gaan voordat het Holland Heineken House open gaat zijn de optredende artiesten bekend gemaakt. De bezoekers van het HHH kunnen dan genieten van optredens van de 3JS,
Gers Pardoel, Glennis Grace en Waylon.

Zij staan voor het eerst op het podium van de Medal Ceremony Hall. Maar ook oudgedienden
VanVelzen, Jeroen van der Boom en Jan Smit verblijden het nationale huis van de sport met een optreden.

Naast deze lineup zullen er ook een aantal verrassingsoptredens van wereldberoemde artiesten zijn, maar deze houdt men nog even geheim.

Naast de indrukwekkende line-up vinden er dagelijks optredens plaats van de live bands Stand Up Pop (voorheen De Coronas) en de Edwin Evers Band. Ook zullen de Radio 538 D's Jens Timmermans, Jeroen Nieuwenhuize en Niek van der Bruggen bij tourbeurt draaien in het Holland Heineken House.

Avondprogrammering (onder voorbehoud): 

Datum

26 juli
27 juli
28 juli
29 juli
30 juli
31 juli
1 augustus
2 augustus
3 augustus
4 augustus
5 augustus
6 augustus
7 augustus
8 augustus
9 augustus
10 augustus
11 augustus
12 augustus
Artiest

Stand up Pop  /538  DJ
Stand up Pop  /538  DJ
Waylon
Jeroen van der Boom
Waylon
Jeroen van der Boom
Jan Smit
Glennis Grace
Edwin Evers Band
Glennis Grace
3JS
Gers Pardoel
3 JS + Ben Liebrand
VanVelzen
Surprise act
VanVelzen
Ben Liebrand
Sluiting Spelen
 

 

Bookmark and Share


Eerste artiesten Holland Heineken House bekend

6 juli 2012 - Kleintje Pils, de bekend feestband heeft via twitter aangekondigd dat zij naar de Olympische Spelen van Londen gaan om op te treden.

De woordvoerder van de band gaf als commentaar op dit nieuws „Het is geweldig dat we erbij mogen zijn. We willen Holland promoten en laten zien dat Nederlandse fans positief en geliefd zijn”.

Men speelt tijdens de wegwedstrijden van de wielrenners op 28 en 29 juli. Maar ook zal het orkest de Oranjecamping en het Holland Heineken House bezoeken. Dat betekent dat dit de eerste artiesten zijn voor het HHH 2012. Binnenkort wordt het gehele programma bekend gemaakt.

Bookmark and Share
[top]


Heineken heeft een sfeer impressie gemaakt van het HHH Londen

In dit filmpje krijg je een goed beeld van hoe het eruit komt te zien en geeft het je een goede indruk van wat je staat te wachten in Londen.
Bookmark and Share


Het HHH is nu al "Talk of the town"

27 juni 2012 - Het Holland Heineken House is nu al de "Talk of the town" in Wood Green (de wijk waar het HHH staat) In de lokale krant doet men al verslag van de mogelijkheden en hoe je toegang kunt krijgen.Bookmark and Share


Heineken is de biersponsor voor de Olympische Spelen van Londen 2012

3 februari 2011 - Heineken is benoemd tot officile bierleverancier voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Dat betekent dat op alle Olympische locaties alleen bier van Heineken (en haar cider merken) mag worden getapt en alleen reclame van Heineken mag worden getoond.
De sponsor overeenkomst is met Heineken UK en staat dus los van het Holland Heineken Huis. Bij de overeenkomst horen ook hospitality en marketing afspraken voor de verschillende wedstrijden. Hierbij zit ook sponsoring van het Engelse NOC*NSF, de BOA, het Engels Olympisch team, en de Paralympische evenknie.
Wel jammer voor onze eigen Nederlandse atleten. Zij (en NOC*NSF) zouden deze nieuwe sponsor vast en zeker ook heel graag welkom willen heten. Mogelijk iets voor de toekomst?

Bookmark and Share


Holland Heineken House Londen 2012 goed bereikbaar

4 november 2011 - Een van de voorwaarden om te kiezen voor deze lokatie is dat het goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Graag vertellen wij je hier meer over. Zowel met de trein als met de Underground (metro) is het HHH zeer goed te bereiken. Station Alexandra Palace Rail is direct naast het HHH Londen en metrostation Wood Green is slechts 250 meter verder lopen.
Even een paar (indicatieve) reistijden:
Olympic Park (Stratford station) - Alexander Palace met de underground en trein        45 minuten
Olympic Park (Stratford station) - Wood Green station met de Underground                41 minuten
Downtown Londen (Kings Cross station) - Wood Green station met de Underground    15 minuten 
London City Airport - Alexander Palace met de DLR/trein                                          75 minuten
Op de website vind je een handige routeplanner die je help tom op de snelste manier naar het HHH te komen

Bookmark and Share


Locatie Holland Heineken House 2012 bekend gemaakt

30 okt 2011 Heineken gaat op 1 december 2010 bekend maken waar het Holland Heineken House in Londen georganiseerd gaat worden. Na een lange zoektocht in Londen (en omgeving) heeft men gekozen voor Alexandra Place,een evenementen locatie met grote historie. Ally Pally, zoals het in de volksmond wordt genoemd is gelegen aan de Noordzijde van Londen, vlakbij Tottenham.
Alexandra Palace vernoemd naar de Deense Princes Alexandra, de vrouw van de latere koning Edward VII. Het is gebouwd in 1873 met als doel om een "mensen paleis" te zijn vergelijkbaar met Chrystal Palace in het Zuiden van Londen. Kort na de opening in 1873 is het grotendeels verwoest door brand. Alleen de buitenmuren zijn toen overgebleven. Iets wat in 1980 weer gebeurde, allen toen is de BBC studio aan de oostzijde gespaard gebleven. Enkele andere feiten en weetjes over dit imposante gebouw willen wij u niet onthouden.
De BBC is daar ooit (in 1935) begonnen met televisie uitzendingen. Het is ooit een ijshockeystadion geweest en diverse clubs gehuisvest (vanaf 1990). Vanaf de jaren 60 hebben hier diverse artiesten opgetreden. Wellicht heb je wel eens gehoord van Pink Floyd, Queen, The Grateful Dead of de Stranglers? En anders zeker wel van onze eigen DJ Tiesto, Robbie Williams en de MTV Europe Music Awards. Kortom een heel bijzondere lokatie.

Wil je nog meer weten, kijk dan op Wikipedia

Bookmark and Share


De planning om vrijwilliger te worden in London 2012 is bekend gemaakt.

27 juli 2010 - Dit is een belangrijke datum in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Het duurt op deze datum nog exact twee jaar voordat de Spelen beginnen. Men heeft deze datum gekozen om meer informatie te verstrekken over de inzet van de vele vrijwilligers die benodigd zijn.

Het vinden van maximaal 70.000 vrijwilligers is een zeer complexe taak. Men wil de juiste personen, met het beste talent of kunde, voor de juiste functie hebben en iedereen de aandacht geven die men verdiend. Daarom zal de route om vrijwilliger te worden voor 2012 langer duren dan een normale procedure.

Onderstaand tijdspad is ter indicatie en bij benadering.
27 juli 2010:  Het officile wervingsprogramma begint voor de pre- gedentificeerde kandidaten voor specialistische functies, alsmede voor speciale belangengroepen en de leden van vooraf gedentificeerde gehandicaptenorganisaties. Alle aanvragers zullen worden verplicht om een aanvraag in te vullen.
15 september 2010: Men begint met het werven van de overige kandidaten voor meer algemene functies, maar ook nog voor de specialistische taken.
Je kon je tot 27 oktober via een link inschrijven. Het duurt ongeveer 30 minuten, maar je kan het ook in delen doen. Het hoeft dus niet in een keer helemaal.
Medio december 2010: LOCOG (het organisatie comité) gaat kandidaten die op de shortlist staan uitnodigen voor een selectie evenement.
Medio januari 2011 (tot februari 2012): De selecties zullen plaatsvinden en en alle kandidaten worden uitgenodigd voor een interview.
Medio oktober 2011: LOCOG zal beginnen met het verzenden van bevestigingen aan succesvolle kandidaten.
Februari 2012: Orinterende opleidingen beginnen.
Maart 2012: Functie specifieke opleidingen beginnen.
April 2012: Men begint met het uitleveren van de uniformen en accreditaties.
Juni 2012: Venue specifieke opleidingen beginnen.
Wil je als vrijwilliger gaan werken op de Olympische Spelen van London, schrijf je dan in via deze link (een nieuw venster wordt geopend). De inschrijving is geheel vrijblijvend en is zonder verplichtingen. Haal ook het beste uit jezelf en meld je aan. Straks in 2028 is er in Nederland behoeft aan mensen met Olympische ervaring.
Heb je specifieke vragen over de Olympische Spelen en/of over het werken als vrijwilliger, kijk dan bij de "Veel gestelde vragen" of stuur een reactie. wij beantwoorden je vragen met veel plezier.

Bookmark and Share