Sochi 2014

Wellicht geen Holland Heineken House in Sochi?

Een zegsman van Heineken heeft aan een verslaggever van NRC Handelsblad aangegeven dat het allerminst zeker is dat er een HHH in Sochi gaat komen. De populariteit werkt nu tegen de organisatoren, want alleen tegen exorbitante kosten wil men een locatie verhuren aan de organisatie.

In eerste instantie heeft het officiële organisatie comité een locatie aangeboden op het Olympische Park; daar waar ook de andere venues zich bevinden. Heineken echter, wil liever een eigen locatie op een andere plek waar men geen rekening hoeft te houden met de (strenge) Olympische regels en controles.

In een breder perspectief horen wij vanuit verschillende bronnen dat het erg lastig zaken doen is met de Russen. Afspraak is geen afspraak en kosten veranderen per dag en worden steeds hoger. Klinkt als erg oneerlijk en kan men interpreteren als corruptie.

In de week van 18 maart gaat er opnieuw een delegatie (van NOC*NSF met Heineken) naar Sochi toe om te kijken of er alsnog een oplossing kan worden gevonden.

Aanvulling: Volgens Geert Slot, woordvoerder van NOC*NSF is er geen sprake van dat er geen HHH in Sochi zal zijn tijdens de Olympische Spelen. Voorts benadrukt dat er druk wordt onderhandeld over de locatie en dat er geen reden tot zorg is.
NOC*NSF ervaart het als erg bijzonder dat een organisatie comité een locatie heeft aangeboden. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Men overweegt het aanbod maar blijft ook kijken naar andere locaties voor het HHH.


De lange reis van de Olympische vlam naar Sochi

De route van de olympische vlam voor de Olympische Spelen in Sochi is de langste in de geschiedenis van de Winterspelen. In totaal zal de olympische fakkel zo'n 65.000 kilometer afleggen.

Zoals gebruikelijk in de aanloop van de Olympische Spelen wordt de vlam in het Griekse Olympia aangestoken. Daarna reist men vanuit Moskou in 123 dagen met behulp van ruim 14.000 vrijwilligers een route door Rusland af om te eindigen op de openingsdag van de Spelen in Sochi.

Tijdens de reis komt de vlam door 83 regio's en zal in elke regio één stad aandoen, die dan voor die dag de hoofdstad van de olympische vlam zal zijn. Aangezien Rusland ongeveer een zevende van het aardoppervlak beslaat, wordt de vlam een beetje geholpen met transportmiddelen. Vliegtuigen, bussen, treinen en zelfs de Russische trojka zullen worden ingezet om de vlam te transporteren.


De mascottes van Sochi 2014 zijn bekend

De mascottes van de Olympische Spelen van Sochi 2014 zijn bekend gemaakt  Lees meer